
سومین پیش نشست همایش ملی مهارت آموزی کارکنان وظیفه(ویژه سرباز) پیرامون محور اقتصادی – اشتغالی با موضوع"ابعاد اقتصادی- اشتغالی مهارت آموزی" در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار گردید.
تاریخ : 1396/12/15
تعداد بازدید : 367
به گزارش دبیرخانه همایش ملی مهارتآموزی کارکنان وظیفه در پژوهشکده مطالعات فناوری، سومین پیش نشست این همایش پیرامون محور اقتصادی- اشتغالی و با موضوع " بررسی ابعاد اقتصادی - اشتغالی مهارتآموزی سربازان در دوران قبل، حین و بعد از خدمت سربازی با حضور سردار فرحی رئیس قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه،دکتر طباطباییان رییس پژوهشکده مطالعات فناوری و دکتر یزدانیان رییس دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار گردید.
در ابتدا جلسه دکتر سید حبیبالله طباطبائیان، رئیس پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری و دبیر علمی همایش مهارت آموزی کارکنان وظیفه(ویژه سرباز)، سخنان خود را با سلام و خیر مقدم گویی به میهمانان نشست آغاز کردند و با بیان اینکه هدف اصلی این همایش علمی تبادل دیدگاههای همه سطوح جامعه بهویژه جامعه علمی کشور در راهکارهای متمرکز بر توسعه مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در دوران قبل، حین و بعد از خدمت وظیفه عمومی است، و در ادامه مطالبی را پیرامون مهارتآموزی سربازان و نحوه پیاده سازی آن برنامه ها مطرح کردند و گفتند: "اگر فردی از دورهی دبیرستان مهارتهایی مانند ICDL، شنا و دیگر مهارتها را کسب کرده باشد برای او در دوران سربازی امتیازی در نظر گرفته میشود، بهعنوانمثال این امتیاز می توان در قالب انتخاب محل خدمتی در نظر گرفته شود."
ایشان اهداف این طرح را در یک جمله بیان کردند: "هدف ما افزایش جذابیت، نشاط و مهارتآموزی برای دورهی سربازی است."
ریاست پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری، در ادامه افزودند: "نتیجه این فعالیتها منجر به مهارتآموزی جوانان و بهبود ظرفیت جذب آنها با ویژگی های خواسته در بازار کار می شود. ما در این طرح سبک زندگی جوانان کشور را اصلاح میکنیم و همگرایی بیشتر نیروهای مسلح با نهادهای غیرنظامی را خواهیم داشت"
در ادامه نشست سردار سرتیپ پاسدار سید مهدی فرحی، فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه و رئیس همایش افزودند: باید به سه مؤلفهی جذابیت، نشاط و مهارتآموزی (جنم) در سربازی توجه ویژهای داشت. دو پروژه مهتا (از مهارت تا اشتغال) و جنم برای این دوره در حال اجراست
ایشان افزودند: ما از همهی ظرفیتهای ملی استفاده میکنیم تا با تسهیلاتی که به سربازان ارائه میدهیم و با کمک بانکها و نهادهای دیگر، به آنها کمک کنیم تا پس از سربازی بهراحتی وارد بازار کار شوند. سردار فرحی تصریح کردند: با ۱۵ وزارتخانه تفاهم کردهایم که یکی از آنها وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می باشد و فردا نیز با پنج وزارتخانه دیگر تفاهمنامه امضا خواهیم کرد. همچنین چهار بانک نیروهای مسلح اعم از قوامین، حکمت، کوثر و انصار در این طرح مشارکت دارند و همگی متعهد شدهاند که پس از سربازی تسهیلات ارزانقیمت و مناسب در اختیار سربازانی که مهارت لازم را کسب کردهاند قرار بدهند. وی اضافه کرد: اولویت اول ما دفاع از کشور و استفاده از مهارتهایی است که موردنیاز نیروهای مسلح باشد ولی هدف ما این است که کار دومنظوره باشد و در کنار بحث ارتقای توان دفاعی و حراست از کیان کشور به ایجاد اشتغال هم منجر شود.
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه با بیان اینکه باید جذابیتهای سربازی در میان جامعه و سربازان ارتقا یابد، گفت: انتظار ما این است که در مدت دو سال سربازان به یکسری مهارتهای لازم برای اشتغال دست پیدا کنند و برای این کار به مشوقهایی نیاز داریم که جوانان قبل از سربازی خود را با مهارتهای موردنیاز تطبیق بدهند.
در ادامه نشست تخصصی دکتر وحید یزدانیان، رئیس دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیرامون ابعاد اقتصادی و اشتغالی طرح ملی مهارتآموزی، گفتند: حدود 34 درصد از مجموع فارغالتحصیلان دانشگاهی در زمره جمعیت غیرفعال قرار دارند که میبایست در این خصوص چارهاندیشی کرد.
ایشان فقدان یا ضعف مهارتی فارغالتحصیلان را یکی از چالش مهم تسهیل فرایند اشتغال پذیری آنان عنوان کردند و در همین زمینه افزودند: اکوسیستم اشتغال در کشور آمادهسازی نشده است و نظامهای آیندهپژوهشی اشتغال فراهم نیست."