کارگاه آموزش مقدماتی دیپلماسی انرژی
دیپلماسی انرژی را می توان بخشی از سیاست کلان انرژی ایران در دوران های مختلف دانست. انرژی در حال حاضر جایگاه ویژهای را در روابط قدرت در نظام جهانی معاصر باز کرده و دسترسی به منابع انرژی اهمیتی استراتژیک پیدا کرده است. کشورهای دارنده ذخایر و منابع انرژی و نیز کشورهای مصرفکننده انرژی، بحث مدیریت استراتژیک انرژی را بسیار جدی گرفته و از اهرم روابط بینالملل برای پیشبرد اهداف و مقاصد انرژی خود استفاده میکنند.
در “کارگاه آموزش مقدماتی دیپلماسی انرژی” ضمن ارائۀ نظریههای حاکم بر دیپلماسی انرژی، سیاستهای دیپلماسی انرژی کشورهای روسیه و چین نیز به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان انرژی مورد بررسی قرار میگیرد. سرفصلهای دوره به شرح زیر است:
- نظریه های حاکم بر دیپلماسی انرژی (دکتر عباس ملکی; عضو هیئت علمی دانشکدۀ مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف)
- روابط گازی روسیه و اتحادیۀ اروپا؛ ملاحظات سیاسی و حقوقی (دکتر جواد کی پور;استاد مدعو و محقق مدرسه حقوق دانشگاه صنعتی تالین )
- جایگاه اتحادیه اروپا در تبادلات انرژی جهانی / حکمرانی انرژی در اتحادیه اروپا؛ از پیمان رم تا معاهده لیسبون / بسته سوم انرژی؛ مقابله با انحصار گازپروم / نورد استریم ۲؛ صف ارایی دو دیدگاه
- دیپلماسی انرژی روسیه؛ ابزارها و راهکارها (دکتر داود کریمیپور;عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی)
- مبانی و فرایندهای شکل گیری / بازیگران / رویکردهای منطقه ای(قفقاز و آسیای مرکزی، خاورمیانه،شرق آسیا، اروپای شرقی و اروپای غربی)
- ابتکار کمبرند و راه و پیگیری دیپلماسی انرژی چین در آسیای غربی (مجید رئوفی; پژوهشگر اقتصاد و انرژی چین)
- پیشبرد ابتکار کمربند و راه و جایگاه دیپلماسی انرژی در آن / نقش دیپلماسی انرژی در روابط چین با آسیای غربی، آسیای مرکزی و آفریقا / مسیر رو به رشد روابط روسیه و چین از خلال تعاملات انرژی
لینک ثبت نام
https://evand.com/events/دیپلماسی-انرژی-۹۴۳۶۷۰۳